Om oss

Skallabackens Kennel är belägen i Skedala, ca 6 km öster om Halmstad, på hästgården Rosenberg. Kenneln ägs av Lasse och Anna Åkerström.

Vi är aktiva inom agilitysporten och tävlar flertalet helger varje år. Utöver detta, lägger vi stor vikt vid våra hundars fysträning, för att de ska ha möjlighet att vara i så god form som möjligt.

Under 1990-talet bedrev Skallabackens Kennel uppfödning av Gordon Setter och Finsk Spets. Numera har vi enbart uppfödning av Pumi. Vi lägger stor vikt vid tidig miljöträning och många sociala bekantskaper för Din pumivalp. Självklart avlar vi enbart på friska och mentalt sunda hundar och följer SKK:s grundregler och Avelspolicy. För oss är det glädjande och värdefullt att kunna följa våra valpar under deras liv och vi ordnar regelbundet kennelträffar, träningsträffar, klippdagar m.m.

Våra pumivalpar vistas en stor del av dagen (beroende av väder och vind), i vår inhägnade valphage/trädgård, där de tidigt upptäcker sin omvärld. I valphagen har valparna möjlighet att utforska olika slags underlag och terräng, samt flertalet leksaker. Detta ger dem en god möjlighet att tidigt utveckla motorik och balans. Innan Du hämtar Din valp, får den träffa flertalet äldre, vänligt inställda hundar samt människor i alla åldrar vid olika tillfällen. För oss är det viktigt att Din valp är väl förberedd för världen utanför valphagen när den kommer hem till Dig. Vår valphage/trädgård är ca 250 kvm.

Vi låter även valparna vistas på gården under kontrollerade former, och låter dem upptäcka hästar, maskiner, m.m på avstånd. Dessutom får de naturligt testa olika underlag, och miljöer.

Vår målsättning är att föda upp friska, trygga, rastypiska hundar med stor livsglädje och god arbetsvilja! Vi är själva mycket aktiva med våra Pumis, i dagsläget främst inom agility.
Lasse är egen företagare som yrkesfotograf med företaget Photografen AB, med inriktning på reklam- och matfotografering. Lasse är även skytteinstruktör. Han är en erfaren jägare och har varit en mycket aktiv tävlingsryttare i western. Lasse är en mycket aktiv agilityförare med våra pumis, varav två utav dem på SM-nivå.
Anna är gymnasielärare men arbetar numera enbart som egen företagare i sitt egna företag
Halmstad Hundsim- & rehab. Hon har varit en aktiv dressyrryttare under flertalet år, samt tävlat hund i rallylydnad, tävlingslydnad och utställning. I dagsläget är hon ej aktiv som tävlingsförare, utan fokuserar på hundarnas fysträning.